2017. jan 23.

Ilyen volt Kölnben a Livingkitchen2017

írta: magdibutor
Ilyen volt Kölnben a Livingkitchen2017

 

 Discover Kitchen Ideas volt a hívószó és mi fel is fedeztük neked!

Véget ért a imm cologne és a livingkitchen2017-es szakkiállítás és vásár, ahol a  szakmabelik, gyártók, forgalmazó partnerek, lakberendezők, sajtósok mind együtt csodálták meg a bútor szakma legújabb fejlesztéseit és ötleteit, hogy aztán a nagyközönségnek is megnyissák a hétvégére a vásárt. Ezek után mindenki ihletett állapotban tér haza szerte a világba és a saját piacának megfelelően alkalmazza a legújabb trendeket. Mi is ott voltunk és szeretnénk egy szubjektív beszámolót adni neked.


livingkitchen17_003.jpg

 

 

Múlt héten még a kiállítás előtt felállítunk pár hipotézist, kíváncsiak voltunk beigazolódnak-e az elvárásaink:

  • Folytatódik-e a fehér és szürke színvilág, ami a 2015-ös kölni vásáron már uralkodó volt, hogyan jelenik meg a Greenery a 2017-es év Pantone zöld színe?
  • Azt tapasztaltuk, hogy a fehér alapszín megmaradt és a használata még letisztultabb lett,kizárólag természetes anyagokkal kombinálva:szürke betonnal, kővel és leginkább tölgyfával. A Greenery zöld 2017-es év színe kevés konyhában, és ott is inkább csak kiegészítőkben tűnt fel. Domináns volt még az arany és a réz alkalmazása mindenfelé a kiállításon.

122magdibutor_livingkitchen17122.jpg
16143047_1435090809856740_8779846877675379479_n.jpg

115magdibutor_livingkitchen17115.jpg

 30magdibutor_livingkitchen1730_1.jpg

  • Milyen lesz az uralkodó munkalaptípus: egészen vékony 10 mm vagy a vastag 80-120 mm? Lesznek-e kiemelkedő mobilizálható munkapultok?
  • Azt tapasztaltuk, hogy vegyesen alkalmazták: egészen vékony kő vagy fém lapokra vastag fa betéteket helyeztek, amik akár mobilizálhatóvá tettek gépi emelés segítségével így áthidalva az étkezőasztal és a bárpult közötti magasságkülönbséget A munkalapokba alulról függesztett mosogatók kaptak helyet, és az inox, indusztriális felületek is a reneszánszukat élik. A másik érezhető hatás volt a munkalapok szabad túlnyúlása a térbe,illetve a pult anyagának változatos formában és alakban felfuttatása a falra vagy éppen különböző magassági szintek bemutatása. Újfajta speciális felületkezelt kő anyagot is bemutattak (KProof), aminek tisztíthatósága révén kompromisszumok nélkül használhatjuk a munkafelületet,sőt kerámia és az indukciós főzőlap technológia párosítva egységes munkafelületként használhatjuk a  konyhafelületet, aminek a felületén már főzni is tudunk.59magdibutor_livingkitchen1759.jpg

2magdibutor_livingkitchen1702.jpg74magdibutor_livingkitchen1774.jpg

10384619_388152414689343_8880630026775431894_n.jpg

5magdibutor_livingkitchen1705_1.jpg

fireshot_capture_109_imm_cologne_2017_highlights_und_einrichtung_https_www_youtube_com_watch.png

Kerámia pult indukciós betéttel, külön főzőlap nélkül használható munkafelület. Videó itt

Még több képet ebben a facebook albumban találsz.

  • A mosogató tál, mint a konyha ékköve hogyan fog harmonizálni a főbb konyhákban? Milyen egyéb kiegészítőket sikerül még beletenni?
  • Azt tapasztaltuk, hogy a BLANCO fejlesztői többfunkciós kiegészítőkkel a mosogatótál terét is ténylegesen bevonták a konyhai folyamatokba több szinten oldják meg ezt. A mosogatótálban kialakított kapaszkodók a dupla belső peremnél és az ezekre illeszkedő kiegészítők  egy újabb dimenziót nyitnak a mosogatótál használatában,amin előkészíteni,darabolni,szűrni vagy akár forró edényt tárolni is lehet. Az így kapott extra munkafelület rugalmasan kezelhető,  és sokoldalú felhasználási lehetőséget biztosít a kis konyhákban. A teljesen síkba hozott tökéletesen záródó szűrőkosaras leeresztő is új fejlesztés,ami amellett,hogy teljesen síkba került a tál aljával és ezáltal egyszerűbb és higiénikusabb használatú lett, kiegészült elektromos nyomógombos megoldással is. Csak egy könnyed mozdulat és a szelepek záródnak. 5magdibutor_livingkitchen1705.jpgEzekre a fém kiegészítőkre felakaszthatjuk a mosogatószivacsunk vagy kivéve akár a forró edényt is tálalhatunk rajta.

1magdibutor_livingkitchen1701.jpg

 

  • A konyha teljes eltüntetése nagy ajtókkal vagy szellősebb polcmegoldások lesznek uralkodóak?
  • Mindkettőre találtunk számos példát és remek kivitelezést, nem volt domináns egyik megoldás sem, de mivel ez egy kiállítás sok volt a design konyha és a technikai demo konyha,ami igazán a gyártói lehetőségek bemutatására szolgált. Nem olyan problémák megoldásaként szolgáltak elsősorban, ami egy lakás vagy ház belső terében gyakran felmerül.

14magdibutor_livingkitchen1714.jpg

Hatalmas konyhaajtók, amik nem csak elrejtenek,hanem átvezető ajtóként is szolgálnak a mosókonyhába.

127magdibutor_livingkitchen17127.jpg

 Többféle szellős polcos megoldás bemutatva egy konyhában

  • Milyen lesz a HighTech vonal a továbbiakban, hogyan okosodik a konyhánk a jövőben. Pultba épített érintőképernyő, okos hűtő után mi jön?
  • Azt tapasztaltuk, hogy a technikai fejlesztések mellett az alkalmazások felé fordultak a nagyobb gyártók. A Miele is kiadott egy olyan segítő alkalmazást amire büszke lehet. A Bosch is sokat tesz majd az okos otthon terjedésért az összehangolható gépparkjával. Elica az elszívók terén fejlesztett Nicola Tesla néven, és már USB töltővel ellátott elszívója is van. Leibherr hűtője pedig már valóban elbeszélget veled, megszólaltatja kedvenc dalaid és mindent lát és felismer a belső kamerájával. Kütyüs körökben nem újdonság a kivetítős projektor, de a konyhában alkalmazva nincs több maszatos képernyő hanem csak a kényelmes főzés. Több standon alkalmaztak VR tárlatvezetést is. (Ezek persze megérdemelnek majd egy külön posztot)

57magdibutor_livingkitchen1757.jpg

Sony xperia kivetítős projektora 

72magdibutor_livingkitchen1772.jpg

67magdibutor_livingkitchen1767.jpg

 Szakmai előadás hogyan cseréljünk üzemanyagot a fluxuskondenzátorban. Ami ezentúl a konyhaszigetünkben lesz ez a Elica NikolaTesla elszívós főzőlapja
 
  • És legfőbb kérdés mi az amit már idén át lehet adaptálni a magyar piacra, és mi az ami még mindig tolódni fog éveket, mire rákap majd a hazai közönség? Kicsit olyan ez, mint egy jövőbe látó kaleidoszkóp.
  • Az biztos hogy még több LED lesz az otthonunkban és csökken a felső világítás szerepe, ezek a LED csíkok mindenhová be fognak kúszni, a fiókokba a polcvilágításba szekrény oldalakba de még a lábelőkbe is.

116magdibutor_livingkitchen17116.jpg

118magdibutor_livingkitchen17118.jpg

 

  Továbbra is trend a nappali beszűrődése a konyhába és a 250-cm feletti tér meghódítása. Nyitott polcok segítségével a konyha és a nappali egybeolvad, ez a magasabb terű bérházakban Budapesten is alkalmazhatóak.

10magdibutor_livingkitchen1710.jpg

 89magdibutor_livingkitchen1789.jpg
 
Érezhető vonal volt, hogy a fa legyen fa, minden hibájával együtt. A fa felülete legyen természetes,és hibás ezt a természet alkotta másolni nem lehet. Mert a legmodernebb laminált felületetek, frontok már annyira tökéletesen zavarba ejtő hasonlóságot képesek kelteni, hogy a tömörfa gyártók elkezdték a természet alkotta göcsörtöset megtartani, és úgy ahogy van felhasználni a bútorokban, pultokban és a tömörfa frontoknál. Amellett,hogy a tölgy továbbra is uralkodó,belépett mellé a diófa,amit meglepő módon nehéz,komor színekkel kombinálnak. 
121magdibutor_livingkitchen17121.jpg
 
 16magdibutor_livingkitchen1716.jpg
 
 
82magdibutor_livingkitchen1782.jpg
És ha kell minden porcikája a bútornak legyen fa. 
 
 
Fiókképzésnél a belső rendezés tökéletesítése és személyre szabott osztott fiókbelsők voltak a jellemzőek. A tárolás mindenhol hatalmas tárolókapacitású vasalatok segítségével volt megoldva, de sok volt az egyszerű polcos megoldás is. A tároló sarokvasalatok terén nem volt jelentős újítás az elmúlt évekhez képest.
2magdibutor_livingkitchen1702_1.jpg
1magdibutor_livingkitchen1701_2.jpg
Magdi a beépített bútorok szakértője. Köszönöm, hogy végigvezethettelek, de biztos van még egy ismerősöd akinek ez a cikk még hasznos lehet. Kérlek juttasd el hozzá!

 

Még több képet ebben a facebook albumban találsz.

Forrás: saját képek és pár kép a facebook.com/Livingkitchencologne #livingkitchen17

tetszett_a_cikk_1.jpg

 

 

 messenger_code_334261206606378-1.jpg

Magdi a beépíthető bútorok szakértője ha szakmai tanácsra van szükséged keress meg bátran egyeztessünk egy időpontot: m.me/magdibutor 


tetszett_a_cikk_1.jpg

Mentés

Szólj hozzá

fa inspiráció tervezés bútor lakberendezés profizmus igények anyagok helykihasználás Kiállítás Fehér Beépíthető bútor