2016. feb 26.

Régi-új divat a lakberendezésben – erős kontrasztok

írta: magdibutor
Régi-új divat a lakberendezésben – erős kontrasztok

 

 uinspiracio_magdibutor_blog_hunspecified.jpg

Sokáig alapvető dolog volt a lakberendezésben, hogy igyekezzünk színben harmonizáló bútorokat választani, hogy kellemes legyen az összhatás. A helyiségeknek így nagyjából egységes színe lett: ha valahol a barna dominált, szinte minden a barna különböző árnyalataiban pompázott, ami tényleg jól néz ki, de hosszútávon unalmassá válhat. A barna persze csak egy példa volt, gyakorlatilag bármilyen színnel meg lehet ezt csinálni, bár tény, hogy régebben inkább a visszafogott színvilág volt a jellemző, míg ma már bátran rendezünk be egy lila szobát, vagy készíttetünk piros konyhát. Ami még szintén új, az a színek variációja: már nem kell egy adott szín árnyalatait használni, ugyanis egyre jobban divatba jönnek a kontrasztok.

 inspiracio_magdibutor_blog_hu309.JPG

Fekete-fehér konyha? Miért ne?

 

Elég extrémnek hangzik, hogy egy konyha fekete-fehér legyen, de valójában nagyon is jól néz ki, és igen divatos is. Az alap koncepció többnyire az, hogy maguk a bútorok fehérek, az őket körülvevő elemek pedig feketék. Például a fehér szekrényekre fekete munkalap kerül, fekete a csempe a falon. Valóban elég merész összeállítás, de igen sikerek: az éles kontrasztok egyre több embernek nyerik el a tetszését. Természetesen nem csak fekete-fehérben lehet ezt megcsinálni, bármilyen színt használhatunk. A piros is vagány a fehérrel (igen, konyhaként is – piros bútor, fehér munkalap és csempézés), de a lila is egyre gyakrabban jelenik meg a konyhákban, például feketével.

 

 inspiracio_magdibutor_blog_huc7172adf5b6f7a340.jpg

inspiracio_magdibutor_blog_hu_c0326a1919a54ba9f1.jpg

 

Minden helyiségben jól mutat

 

Ezek az erős kontrasztok gyakorlatilag minden helyiségben igen jól tudnak kinézni. A fürdőszobában is érvényesíthetjük, akár már a csempe és a fuga szintjén is, de persze a bútorokat sem szabad kihagyni! A nappali, a hálószoba rengeteg lehetőséget rejt magában, ami a színeket illeti, ezekben a helyiségekben bármilyen szín jöhet, csak találjuk meg a megfelelő párt hozzá! Fiúknak egy kék-zöld szoba kiváló választás lehet, lányoknak pedig mondjuk halványlila-fehér. Ne féljünk a bútorokat is színesre készíttetni, nagyon egyedi hatást keltenek!

 inspiracio_magdibutor_blog_huaabhwu.jpg

 

inspiracio_magdibutor_blog_huc306d912c487d.jpg

Még több érdekes megoldás a galériában, képek forrása: Pinterest, MBS, 123rf mechantdesign.blogspot

 

 

 

Használd ezt #magdibutor

Forrás:  a képeket ebben pinterest albumban találod. Köszönöm, hogy elolvastad az eheti cikkem remélem feliratkozol a követők közé és nem maradsz le a következőkről sem. Vagy biztos ismersz valakit akinek ez hasznos tartalom! Kérlek juttasd el hozzá! 

Magdi a beépíthető bútorok szakértője ha szakmai tanácsra van szükséged keress meg bátran egyeztessünk egy időpontot írj rám messengerben!: m.me/magdibutor

 

 tetszett_a_cikk.jpg

 

Szólj hozzá

inspiráció színek tervezés lakberendezés Fekete Fehér Bútor konyhabutor