2018. júl 14.

Beépített háztartási gépek a jobb helykihasználásért!

írta: magdibutor
Beépített háztartási gépek a jobb helykihasználásért!

magdibutor_21.jpg

A konyhabútorok terén ma már szinte bármilyen igény megvalósítható, nincsenek merev szabályok. Gyönyörű összeállításokkal találkozhatunk mindenütt, a lehetőségeknek csak a fantázia szabhat határt.

 

Nem elég azonban, hogy szépek a bútorok, az is fontos, hogy a konyhai eszközöknek is meglegyen a helye, ellenkező esetben igencsak szedett-vedett lesz a hatás. Sokszor rontja az összképet, hogy a kisebb-nagyobb háztartási gépeknek nincs meg igazán a helyük, csak állnak egymás mellett.

 

Szerencsére azonban erre a problémára is vannak már kitűnő megoldások, mégpedig a konyhai gépek beépítése révén. Természetesen ezen belül is különböző technikák állnak rendelkezésre, hogy a számunkra ideális verziót kiválaszthassuk, és úgy nézzen ki a konyhánk, mint a katalógusokban.

 

Beépített nagygépek

 

A konyhai nagygépek beépítése nem új gyakorlat, és nagyon meg tudja dobni a konyha esztétikai értékét, ehhez képest mégsem találkozunk vele olyan gyakran.  

 

Nagyon jól beépíthető például a mosogatógép, a mosógép, a sütő, a tűzhely. Ez a megoldás azért nagyon praktikus, mert nem kell megszakítani a konyhapultot, sokkal nagyobb lehet a munkalap, így jobban elférünk. Nem mellesleg jobban is néz ki, valóban a bútor részei lehetnek a nagygépek, nem csak olyan „oda van tolva” hatást keltenek.

 

A teljes beépítés révén akár ugyanolyan bútorlap is kerülhet például a mosogatógép elejére, mint amiből maga a konyhabútor van, így nem is látszik, mi az, szekrénynek tűnik. Ugyanez lehetséges hűtővel is.

 

A kisgépeknek sem kell a pulton sorakozni

 

A kisgépeknél is gyakran problémás, hogy csak sorakoznak a konyhapulton, nincs meg a maguk helye. A kávéfőző, a kenyérpirító, a vízforraló, a turmixgép, a mikró általában szerves részét alkotják egy konyha felszereltségének, ugyanakkor ritkán van meg a tényleges helyük egy polcon, vagy máshol – többnyire csak állnak egymás mellett. 

 

Ezeket természetesen úgy nem lehet beépíteni, mint a nagyobb gépeket, de ki lehet alakítani számukra külön helyet, például a polc fölé, a felső szekrények alá elhelyezett polcokkal. Így rendezettebb lesz az összhatás, nem mellesleg több hely lesz a konyhapulton.  

Szólj hozzá