2020. ápr 18.

Otthonról dolgozol? Így legyen kényelmesebb az irodád!

írta: magdibutor
Otthonról dolgozol? Így legyen kényelmesebb az irodád!

 

Az otthoni munkavégzés sokak álma volt, de most a járványügy miatt kényszerből alakult az életünk sokaknak ehhez a munkavégzésre kell átalakítani az otthonát.  Nem kell többé korán kelni, utazni, úgy osztja be az ember az idejét, ahogy akarja. Ki gondolót volna erre korábban? Aki azonban már próbálta, az tudja, hogy nem olyan egyszerű. Komoly önfegyelem kell hozzá, hogy az ember ne találjon folyton valami más tennivalót, és valóban a munkájára koncentráljon. Persze sokat lehet tenni ennek megkönnyítésére. Az egyik legfontosabb dolog, hogy ne a kanapén, az ágyban, vagy a konyhaasztalnál dolgozzunk: alakítsunk ki magunknak egy „irodát”, dolgozószobát vagy dolgozósarkot, hogy valóban munkára ösztönözzön a környezet. Ha irodai környezetben vagyunk, nem akarjuk majd feldobni a levest, berakni egy mosást, gyorsan felporszívózni stb

 perfect-office-corner.jpg

De hogyan is csináljuk?

Nos, ha van egy fölösleges helyiség, amiből dolgozószobát csinálhatunk, könnyű dolgunk van. A dolog némileg érdekesebb, ha nincs szabad szobánk. Ebben az esetben egy másik helyiséget, például a nappalit kell úgy átalakítani, hogy legyen egy sarok, amiben kialakíthatjuk a kis irodánkat. Könnyen lehet, hogy ehhez újra kell gondolni az egész berendezést, de megéri energiát áldozni rá.

Ha sikerült egy sarkot felszabadítani, az első és legfontosabb teendő, hogy szeparáljuk el! Ez nagyon fontos, hiszen ettől lesz olyan érzésünk, hogy valóban egy dolgozószobában ülünk. Szükség lesz egy térelválasztóra, így a sarok teljesen különálló részt képez majd. Itt már trükközhetünk is, hogy jól ki tudjuk használni a helyet: a térelválasztó dolgozószoba felé eső része lehet polcos, így sok tárolóhelyet nyerhetünk.

Ha sarokról beszélünk, a legpraktikusabb, ha készíttetünk egy méretre szabott sarokíróasztalt, vagy munkapultot betenni de ehhez egyedi bútorgyártás szükséges, ami időigényes de gondolkozz hosszútávon, mert megéri a befektetést, így lesz elég hely a számítógépnek, de marad szabad asztalfelület arra is, ha kézzel írnánk valamit. Érdemes az asztal alatt és mellett polcokat kialakítani a nyomtatónak, és egyéb hardvereknek, amikre szükség lehet a munka során van akinek több monitort is el kell helyeznie van akinek elég egy kis laptop is. 

modern-small-office-decoration.jpg

Az asztal fölé, a falra tervezhetünk még polcokat, szekrényeket, hogy elég legyen a tárolóegység, és minden fontos iratot, dokumentumot, mappát legyen hol tárolni. Sokkal hatékonyabbak vagyunk ugyanis a munkában, ha rendezett a környezet. De hallgass a egy szakértőre aki tudja az ergonomikus távolságokat és a megfelelő méreteket.  

Ha mindez megvan, már csak egy jó asztali lámpa, és egy kényelmes, háttámlás szék fog kelleni, persze ha volt már gerincbántalmad akkor javaslom az alternatív ülő megoldásokat, mert hosszútávon az ülőmunka ölni tud ezért fontos, hogy legyen egy álló munkafázisú rész is amit egyedi és egyénre szabott. Ha mindez sikerül már kész is van a tökéletes home office! Most jöhetnek a 2020 legjobb inspiráló megoldásai, már csak meg kell őket valósítani.

Ha szakmai belsőépítészeti tanácsra  van szükséged keress meg bátran egyeztessünk egy időpontot és tervezzük meg az új irodád videóchaten: m.me/magdibutor  Magdi a beépíthető bútorok szakértője.

 

 home-office-decoration-with-neutral-colors_1.jpg

 

05-07-19-roomswelove-annesage-06_1.jpg

05-07-19-roomswelove-annesage-09_1.jpg

 

26-cool-ultimate-game-room-design-ideas-2_1.jpg

 

airy-and-breezy-office_1.jpg

bared-wall-and-wooden-home-office-design_1.jpg

beige-and-pastel-office_1.jpg

 

classy-home-office-designs-ideas-02_1.jpg

classy-home-office-designs-ideas-03_1.jpg

classy-home-office-designs-ideas-14_1.jpgclassy-home-office-designs-ideas-36_1.jpgclassy-home-office-designs-ideas-08_1.jpgclassy-home-office-designs-ideas-30_1.jpg

classy-home-office-designs-ideas-11_1.jpgdark-tone-home-office_1.jpg

 

de15f8986038e47b58a5b600fae445cc_1.jpg

fdb5779771d59641c8d302778d077e60_1.jpg

 

home-office-library-in-dark-gray-monotone-with-white-highlights_1.jpg

 

 

 

navy-blue-office-design.jpg

off-beat-rug-for-office.jpg

perfect-home-office-corner-for-concentration.jpg

26-cool-ultimate-game-room-design-ideas-10_1.jpg26-cool-ultimate-game-room-design-ideas-8_1.jpg

small-office-corner-with-an-l-shaped-table.jpg

spacious-office-decor-with-background-library-and-an-off-beat-rug.jpg

studiomcgee_untitledproject_015.jpg

stylish-home-office.jpg

 

 

 

 

A képeket ebben a pinterest albumban találod, remélem feliratkozol a követők közé és nem maradsz le a következőkről sem.Magdi a beépített bútorok szakértője köszönöm, hogy rám szántad az időd, de biztos van egy ismerősöd akinek ez a cikk még hasznos lehet.

Ha szakmai belsőépítészeti tanácsra  van szükséged keress meg bátran egyeztessünk egy időpontot és tervezzük meg az új irodád videóchaten: m.me/magdibutor  Magdi a beépíthető bútorok szakértője.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



#karantén #koronvirus #homeoffice #maradjotthon #bútor #megoldás #

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

tervezés otthon stúdió egyedi bútor Bútor Iroda