2017. júl 13.

Hogyan tisztítsd és ápold a bútorodat?

írta: magdibutor
Hogyan tisztítsd és ápold a bútorodat?

 

magdibutor_haztartas_butorapolas.jpg

Ha megálmodtunk, megterveztettünk, és elkészíttettünk egy álom berendezést a lakásunkba, természetes, hogy azt szeretnénk, ha az sokáig szép és mutatós maradna. Ez alapvető elvárás, ezért az igényesebb bútorgyártók minőségi alapanyaggal dolgoznak, hogy véletlenül se kezdje ki a bútorokat az idő vasfoga egyhamar. De a felhasználó is sokat tehet azért, hogy a bútorok sokáig szépek maradjanak. Ehhez egy kis karbantartásra van szükség, ugyanis az édeskevés, ha berakjuk őket a helyükre, aztán használjuk. Nem árt nekik egy kis plusz törődés ahhoz, hogy sokáig szépek maradjanak. Mindemellett jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy egyáltalán nem mindegy, mivel tisztítjuk, ápoljuk a bútorokat. Vannak ugyanis tisztítószerek, amik többet ártanak, mint használnak. Vagy csak itt a hosszú hétvége jönnek a vendégek érdemes a takarítás előtt átgondolni hogyan is csináljuk azt jól.

 

Hogyan kell tehát helyesen tisztítani a bútort?

 

blog_butorapolas_vedelem_7magdibutor_07.png

  • Minél kevesebb vegyszerrel! Nagyon csábítóak a boltokban kapható ilyen-olyan, hiperszuper, fertőtlenítő, antibakteriális tisztítószerek, csak egy baj van velük: nem annyira bútorbarátok. Jobb esetben „csak” a bútor színét szedi ki egy idő után, rosszabb esetben tönkreteszi a fát és a bútorlapot is. Legjobb, ha tiszta vízzel mossuk le időnként a bútorainkat.

 

  • Léteznek speciális bútorápoló szerek. Ezeket alkalmazhatjuk, ártani nem fognak, de tény, hogy nincs is feltétlenül szükség rájuk. Legtöbbjük igen egyszerűen működik: ráfújjuk a bútorra, és egy száraz ruhával letöröljük. Fontos, hogy ne fújjuk agyon a bútort, kis mennyiség is elég, és mindig figyeljünk arra, hogy rendesen le legyen törölve az anyag. Legjobb, ha nem is a bútorra, hanem a rongyra fújunk, ha ragaszkodunk ezekhez a spray-khez.

 

  • Ha folt került a bútorra, a legjobb, ha azzonal cselekszünk és rögtön kezeljük a problémát, amivel mindig próbálkozhatunk, az a szappanos víz. Majd kenjük be olajjal vagy méhviasszal. De kérlek olvasd el az erről szóló másik postom nagytakaritas ne hagyd ki a szekrenyeke se.

 

  • Ha a fa bútoron karcolás keletkezik, a politúr, illetve a méhviasz jelent kiváló megoldást. Hozzáadva egy kis terpentin, lenolaj és hamu egyszerű keveréke (a hamuzsír) tökéletesen alkalmas fabútoraink kisebb karcolásainak eltüntetésére. Alaposan töröld át vele a sérült részeket és lás csodát. Amennyiben azonban bútorlap mélyebben karcolódik meg, szakember segítségére lesz szükség, ilyenkor jönnek a pác színazonos színtetikus térkitöltő anyagok, műfák. De olvasd el az erről szóló postom, miért válasszünk mégis tömörfa bútorokat.

 

blog_butorapolas_vedelem_5magdibutorwax-wood.jpg

 

 Végül mutatok egy jó helyet hol tárolhatod az alap tisztító szereket a konyhában, a legjobb megoldás a szelektív hulladék tároló feletti polcokon van.

Köszönöm, hogy elolvastad az eheti cikkem remélem feliratkozol a követők közé és nem maradsz le a következőkről sem. Vagy biztos ismersz valakit akinek ez hasznos tartalom! Kérlek juttasd el hozzá!  Használd ezt #magdibutor

 

 messenger_code_334261206606378-1.jpg

Magdi a beépíthető bútorok szakértője ha egyéb kérdésed van chatbotunk bármikor válaszol neked és mi is segítünk: m.me/magdibutor 


tetszett_a_cikk_1.jpg

 

Szólj hozzá

bútor tisztítás tippek-trükkök magdibutor