2016. okt 15.

Minden nő álma: a gardróbszoba

írta: magdibutor
Minden nő álma: a gardróbszoba

 

 

24magdibutor_gardrob_butor_egyedi24.jpg

Nincs nő a világon, aki ne álmodozna egy gardróbszobáról, ahol minden polcon és vállfán az ő saját holmijai foglalnak helyet. Természetesen mindezt ízléses megvilágításban, hatalmas tükrökkel, hogy mindjárt fel is lehessen próbálni egy-egy darabot, ha készülődünk valahová.

 

A filmekből, sorozatokból úgy tűnhet, ez a gazdagok kiváltsága, de ha belegondolunk, igazából nem olyan nagy dolog összehozni egy ilyen szobát. Ha van egy fölösleges, kihasználatlan, kisebb vagy közepes méretű szoba a lakásunkban, már csak a tükröket kell megvenni, és felszereltetni a polcokat, akasztókat, megtervezni a világítást, és kész is. Ha jól ki akarjuk használni a gardróbszoba által kínált helyet, érdemes egyedi bútorkészítő szakemberrel elkészíttetni a berendezést és külsősként segít személyre szabni azáltal, hogy figyelembe veszi az igényeidet és a lehetőségeid. De segít abban is, hogy szakíts a megszokásokkal és valami újban is gondolkodj ami eszedbe nem jutna.

 21magdibutor_gardrob_butor_egyedi21.jpg

17magdibutor_gardrob_butor_egyedi17.jpg

Olyan, mintha beépített szekrényt terveznénk

 

A gardróbszoba berendezése tulajdonképpen nem sokban különbözik attól, amikor egy beépített szekrényt tervezünk meg, csak itt nem fog elé szekrényajtó kerülni. Ebből kifolyólag különösen fontos, hogy a polcok, akasztók, fiókok, egyéb tárolók elrendezése jól mutasson, hiszen semmi sem lesz eltakarva. A padlótól a plafonig ki tudjuk használni a rendelkezésre álló helyet, így sokkal több holmit tudunk elpakolni egy ilyen szobában, mint szekrényekben – már csak ezért is megéri kialakítani, ha van hozzá hely. Ráadásul nem kell beérni a szabvány méretekkel: akkora lehet a cipősállvány, ahány pár cipőnk van, nem lesz olyan, hogy nem fér rá az összes. Ugyanez igaz az akasztókra, a polcokra, fiókokra. Mindent tervezhetünk aszerint, hogy mennyi holmink van. Egyedi igény szerinti beosztással a helykihasználás jelentősen növelhető, különböző akasztókkal ruhaliftekkel és rejtett "angol" fiókokkal is. 


2magdibutor_gardrob_butor_egyedi02.jpg

20magdibutor_gardrob_butor_egyedi20.jpg
Gondoljunk a fényekre

 

Egy gardrób esetében azért valljuk be, a praktikumon kívül komoly szerepe van annak is, hogy jól mutasson. Ha már erre szánunk egy helyiséget, annak igenis jól kell kinéznie. Nos, ennek két kulcsa van: a rendezettség és a fények. Előbbi rajtunk múlik: tartsunk rendet, ne csak bedobáljuk ide-oda a ruhákat, mert nem sokáig lesz szép. A világításhoz kérhetünk szakértői segítséget: honnan jöjjön a fény, milyen erősségű legyen, milyen izzó, milyen lámpa. Nem mellesleg az öltözködésben is segít, ha megfelelő a világítás.

 

 

18magdibutor_gardrob_butor_egyedi18.jpg

    A kis magyar valóságban örülhetünk ha ennyi hely jut egy gardróbra, itt kellenek az okos megoldások. 

12magdibutor_gardrob_butor_egyedi12.jpg

Ekkor fontos a személyre szabott egyedi igény szerinti teljes tervezés.

16magdibutor_gardrob_butor_egyedi16.jpg

 

 

9magdibutor_gardrob_butor_egyedi09.jpg

 

3magdibutor_gardrob_butor_egyedi03.jpg

Itt jól látszik a ruhaliftek közti különbség ami nemcsak a magasságnál de a szűk helyeken is jó megoldás.

 

Természetesen nagyon sok szempont van még amit figyelembe kell venni, kik használják majd és mire az adott teret milyen az ízlésük. Milyen az életmódjuk és mit is szeretnének csinálni az otthonukban. Ezeket mind érdemes átbeszélni egy harmadik féllel aki segít a döntésben.

Forrásokat #magdibutor képeknek meg ebben a pinterest albumban találod, remélem feliratkozol a követők közé és nem maradsz le a következőkről sem.

Magdi a beépített bútorok szakértője köszönöm, hogy rám szántad az időd, de biztos van egy ismerősöd akinek ez a cikk még hasznos lehet.

 

Szólj hozzá

bútor otthon lakberendezés gardrób elrendezés helykihasználás Beépíthető bútor kicsihely organization ideas