2018. máj 18.

Színekkel is tágasabbá teheted a teret

írta: magdibutor
Színekkel is tágasabbá teheted a teret

 butor_rendezes_magdibutor.jpg

A kis lakásokkal alapvetően az a baj, hogy zsúfoltak. Bármennyire igyekszik az ember rendet tartani, sok holminak nem talál helyet, ráadásul az apró helyiségek nagyban fokozzák ezt a hatást. Mivel általában arra nem igen van lehetőség, hogy egy pici lakásból hirtelen nagyot varázsoljunk, okosan kell gondolkodni, ugyanis bizonyos trükkökkel elérhetjük, hogy ne érezzük úgy, mintha össze akarnának nyomni a falak.

10676252_389930594511525_3676968768475172137_n.jpg

 

Első lépésben amennyire csak lehet, szüntessük meg az általánosan jellemző zsúfoltságot, igyekezzünk mindennek helyet találni, és ha lehet, ne szem előtt. Ebben sokat segíthetnek bizonyos rejtett tárolók, vagy dobozok, kosarak, amikről korábbi bejegyzésekben már többször is szót ejtettünk. Második lépésben ideje elgondolkodni azon, milyen színeket használunk.

 

Mi közük ehhez a színeknek?

 

Az, hogy a színek nagyban segítenek abban, hogy optikailag kicsit másképp lássunk dolgokat. Gondoljunk bele: ha egy picike szobának sötétek, mondjuk barnák a falai, illetve a bútorai, valószínűleg még szűkebbnek fogjuk érezni a helyiséget. Még az is úgy érezheti, hogy rosszul lesz, aki nem klausztrofóbiás. Nem is hinnénk, hogy egy ilyen szobán mennyit tud javítani, ha a megfelelő színekkel alakítjuk át!

butor_szinek_19magdibutor_19.jpg

  

Világos falak

 

A világos színek egyrészt tágítanak, másrészt sokkal vidámabbá teszik a helyiségeket, ezért egy eleve kisméretű szobába javasolt világosra festeni a falat. Ez lehet fehér, sárga, barack, rózsaszín, zöld, teljesen mindegy, de bármilyen színt választunk is, az mindenképpen egy világos, pasztelles árnyalat legyen. Már ettől is úgy fogjuk érezni, mintha hirtelen nőtt volna a szoba. Ehhez hasonlóan lehet játszani a szőnyeg, a függöny színével is.

 

A bútorok színe is számít

 20160204_113249.jpg

Az összképet nagyban befolyásolja a bútorok színe. De nem csak a külső fornt hanem a belső corpus lapjainak a színe is befolyásoló tényezők. Milyen lesz az összkép ha kinyitjuk az ajtókat, polcokat. Az előzőek alapján nem nehéz kitalálni, hogy a berendezési tárgyak esetében is a világos színeket érdemes preferálni. Ha fa mintázatban gondolkodunk, ott a bükk a juhar és a most divatos tölgynek is vannak ilyen árnyalatai sonoma. (De a jövő trendje pont a sötétebb színek felé húz) De nem muszáj a fa mintákból kiindulni, a festett bútorok is lehetnek fehérek, és annak számtalan árnyalata van de gyakorlatilag bármilyen elképzelés megvalósítható egy megfelelő gépparkkal rendelkező gyártónál.

magdibutor_szinminta.jpg

 

Köszönöm, hogy elolvastad az eheti cikkem remélem feliratkozol a követők közé és nem maradsz le a következőkről sem. Vagy biztos ismersz valakit akinek ez hasznos tartalom!

Magdi a beépíthető bútorok szakértője ha esetleg szakmai tanácsra van szükséged,mert felújításra készülsz, akkor van egy útmutatónk ami segít meghozni a legjobb döntéseket... és segít elkerülni a legsúlyosabb (és legköltségesebb hibákat itt töltheted le!

tetszett_a_cikk_1.jpg

Szólj hozzá

fa színek praktikus bútor otthon lakberendezés profizmus egyedi bútor helykihasználás Beépíthető bútor #magdibutor