2017. dec 13.

Hogyan használjunk ki egy kis szobát?

írta: magdibutor
Hogyan használjunk ki egy kis szobát?

 Múltheti postunkra  Kicsi a szoba, de nagy a belmagasság? Használjuk ki! volt egy kérdés:

-"Kis szoba és kis belmagasság esetén mit ajánlasz ? :-)" fogós kérdés de lehetséges minden az alaprajz beoszásán múlik.

A kis helyiségek maximális kihasználása, praktikus berendezése komoly kihívás. Amikor kicsi a hely, gyakran merül fel az a probléma, hogy nem férünk el, nem tudjuk rendesen elpakolni a holmijainkat, és úgy érezzük magunkat, mintha egy lyukba lennénk bezárva. Nos, olyan lakberendezői bravúr nem létezik, ami egy kis szobát naggyá tud tenni. A méret adott, azt kell kihasználni, ami van. Olyan lakberendezői trükkök azonban léteznek, amik segítenek abban, hogy maximálisan ki tudjunk használni minden apró zegzugot, hogy mindennek megtaláljuk a helyét, és hogy ne legyen klausztrofóbiánk a saját szobánkban.

 kisziszoba_lakas_butor_magdibutor11.jpg

Építsd be!

 

Furcsa tanácsnak tűnik, de nagyon beválik: a legjobb megoldás arra, hogy egy kis helyiséget tágasabbnak láttassunk, ha teljesen beépítjük. Ha körbe-körbe, mindenhol bútorok vannak, érdekes módon nem még kisebbnek tűnik majd a szoba, hanem ellenkezőleg: nagyobbnak. Ez segíthet azon, hogy úgy érezzük, mintha egy lyukban lennénk.

 

kisziszoba_lakas_butor_magdibutor05.jpg

 

Padlótól a plafonig

 

Mivel a falak mentén nincs túl sok hely, értelmetlen szabványméretű szekrényeket betuszkolni az apró szobába. Lesz ugyanis egy elég nagy kihasználatlan hely: a szekrény teteje, illetve a plafon közötti sáv. Érdemes ilyen helyzetben inkább egyéni bútort készíttetni, így lehetőség van akkora szekrények berakására, amik teljes egészében kitöltik a rendelkezésre álló teret, a padlótól egészen a plafonig. Ezzel máris nő a tárolók száma, és több helyünk lesz, ahová pakolhatunk.

 kisziszoba_lakas_butor_magdibutor10.jpg

Rejtett polcok, fiókok, okos megoldások

 

Ha ilyen kevés a hely, a hagyományos, ívesen nyíló szekrényajtók helyett érdemes a tolóajtót előnyben részesíteni, így ennek nem kell majd külön tér. Ahol nincs szekrény, ott polcokkal tudunk még hozzátenni egy kis tárolófelületet, illetve a szekrényeken belül is igény szerint alakíthatjuk az úgynevezett "angol fiókrendszerünket"(Ajtó mögé rejtett fiókok). Nincs olyan, hogy „ennyi van, oszd be”, mint a kész bútorok esetében. Minden kis helyre elférhet még egy fiók, ahová lehet pakolni. Ezekkel a megoldásokkal garantáltan el lehet férni egy kis szobában is!

 kisziszoba_lakas_butor_magdibutor16.jpg

 

Forrás #magdibutor képeket ebben pinterest albumban találod.

Köszönöm, hogy elolvastad az eheti cikkem remélem feliratkozol a követők közé és nem maradsz le a következőkről sem. Vagy biztos ismersz valakit akinek ez hasznos tartalom! Kérlek juttasd el hozzá! Magdi a beépített bútorok szakértője.

 

Szólj hozzá

design inspiráció lakás praktikus bútor lakberendezés berendezés igények ergonomia helykihasználás Beépíthető bútor kicsihely