2017. okt 27.

Nem kell külön helyiség mindennek!

írta: magdibutor
Nem kell külön helyiség mindennek!

 

 helykihasznalas_magdibutor20_1.gif

Nagyon sok kisebb méretű lakásban probléma, hogy maguk az egyes helyiségek is annyira aprók, hogy egyszerűen lehetetlen feladat jól kihasználni őket. Szinte minden bútor túl nagy, túl sok helyet foglal, és még így sem sikerül minden holminak megtalálni a helyét. A végeredmény sok pici, zsúfolt, rendetlen helyiség, és az örökös elégedetlenség, hogy sosem lesz olyan szép és rendezett az otthonunk, amilyennek szeretnénk.

 magdibutor_lakberendezes10.jpg

A kicsi helyiségek alapos kihasználására a legjobb mód, ha teljesen beépítjük őket, méghozzá egyedi bútorokkal. Így tudjuk ugyanis leginkább biztosítani, hogy minden egyes négyzetcentiméter teljesen ki legyen használva, és ne legyenek fölöslegesen üresen hagyott helyek.

                     SZAVAZ RÁNK ITT, HOGY MI LEGYÜNK AZ ÉV KUTYABARÁT ÜZLETE!

Egy másik lehetséges megoldás a helyzetre, ha több kis helyiségből csinálunk egyetlen nagyot. Talán sok munkával jár, és az alapterület ettől nem lesz nagyobb, de legalább nem foglal helyet a sok válaszfal, és kevésbé is határolják be a lehetőségeket.

 helykihasznalas_magdibutor04_1.jpg

Hogyan is lehet ezt megvalósítani?

 

Az amerikai konyhás nappali kifejezés feltételezhetően mindenki számára ismert. Ha mégsem, íme a lényeg: a nappali és a konyha nincs külön helyiségben, egy légtérben van a két hely, legfeljebb egy pulttal elválasztva, esetleg a padlóburkolat még, ami jelezheti, hol kezdődik az egyik, és hol ér véget a másik. Gyakori, hogy ez még meg van toldva egy étkezősarokkal is, így gyakorlatilag 3 helyiséget vegyítünk egyben. Azaz egy szűkösebb lakás esetében 3 kis lyukból lesz egy nagyobb, szellősebb helyiség.

 

Azon túl, hogy kevésbé érezzük szűknek a teret, ez azért is jó, mert sokkal nagyobb a szabadságunk a berendezést illetően. Nagy a tér, sok minden elfér, mi magunk döntjük el, hogy minek adunk nagyobb helyet, és minek kevesebbet. Nincsenek előre behatárolva a lehetőségek, ez pedig számos kreatív megoldásnak ad teret. Az egyedi bútorok persze ebben az esetben is hasznosak, és sokkal nagyobb fokú helykihasználást tesznek lehetővé, hiszen egyénileg határozhatjuk meg többek között a méretet, ami nem elhanyagolható szempont.

Nnézzétek meg pár remek példát amit a pinteresten kerestem nektek!

 

Forrás: #magdibutor képeket ebben pinterest albumban találod. Köszönöm, hogy elolvastad az eheti cikkem remélem feliratkozol a követők közé és nem maradsz le a következőkről sem. Vagy biztos ismersz valakit akinek ez hasznos tartalom!

Magdi a beépíthető bútorok szakértője ha szakmai tanácsra van szükséged,mert felújításra készülsz, akkor van egy útmutatónk ami segít meghozni a legjobb döntéseket... és segít elkerülni a legsúlyosabb (és legköltségesebb hibákat itt töltheted le!

 tetszett_a_cikk_1.jpg

Szólj hozzá

praktikus tervezés bútor lakberendezés stúdió berendezés elrendezés egyedi bútor tippek-trükkök speciális igények