2017. ápr 14.

Hogyan férjünk el egy apró lakásban?

írta: magdibutor
Hogyan férjünk el egy apró lakásban?

01.jpg

Nem minden ember él nagy házban, és nem is mindenkinek van szüksége, igénye a hatalmas terekre. Egy-egy különösen kicsi ingatlan esetében azonban gyakran felmerülő kérdés, hogy mégis hová tegyük a holmijainkat, hogy rendesen elférjünk. Ha kettőnél több ember lakik egy 50 négyzetméter alatti területen, ez már rendszeres problémát jelenthet. Ilyenkor érdemes olyan okos megoldásokban gondolkodni, ami k úgy biztosítanak több tárolóhelyet, hogy közben nem válik zsúfolttá a lakás, nem kerülgetünk mindenhol dobozokat, ládákat, és nem is hever mindenhol szanaszét valami a lakásban.

 

Nyissunk fel, amit lehet

 

Itt arra gondolunk, hogy nagyon sok bútort meg lehet úgy csinálni, hogy egy „ládát”, tárolót rejtsen. Az étkezőasztal padjának például nem kötelező két lábon állnia, akkor is ugyanannyi helyet foglal, ha egy „doboz” kerül alá. A padot felhajtva így kapunk egy viszonylag nagy, vagy legalábbis hosszú tárolót, ahová pakolhatunk olyan tárgyakat, amiket nem mindennap szedünk elő, de azét időnként szükség van rájuk. Láttam példát arra, hogy így tárolják például a karácsonyfadíszeket, ritkán használt konyhai gépeket stb.

 

Az ágy szintén egy olyan dolog, ami hatalmas helyet foglal el. Egy nagy franciaágy helyét azonban nagyon jól ki lehet használni, ha egy felnyitható, ágyneműtartós verziót választunk. Így az ágy teljes területe használható, és lehet oda pakolni gyakorlatilag bármit. Nyáron remek hely például a téli holmiknak, kabátoknak, csizmáknak, télen pedig a nyáriaknak. Tárolható itt szinte bármi, ami nem napi szinten használatos. Olyan, mint egy szekrény, amit viszonylag ritkán nyitogatunk. Célszerű ugyanakkor minden ágyneműhúzásnál szellőztetni 1-2 órácskát, hogy ne legyen dohos.

 

Sokat érnek a rejtett helyek

 

Számos lehetőség adódik még egy lakásban arra, hogy rejtett tárolókat alakítsunk ki. Ezek nagyon sokat segítenek abban, hogy enyhítsenek a zsúfoltságon. Nem kell még 1-2 szekrény, ha megoldjuk úgy, hogy egyes ülő- illetve fekvőalkalmatosságokat „üregessé” alakítunk, és oda is pakolunk. Így nem lesz foglalt minden egyes négyzetcentiméter, a lakásunk pedig sokkal rendezettebbnek fog kinézni.

További cikkeim tippek optimális az helykihasználásról itt és itt

 

Köszönöm, hogy elolvastad az eheti cikkem remélem feliratkozol a követők közé és nem maradsz le a következőkről sem. Vagy biztos ismersz valakit akinek ez hasznos tartalom! Kérlek juttasd el hozzá!

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk mindenkinek.  

 

 

 messenger_code_334261206606378-1.jpg

Magdi a beépíthető bútorok szakértője ha szakmai tanácsra van szükséged keress meg bátran egyeztessünk egy időpontot: m.me/magdibutor 


tetszett_a_cikk_1.jpg

Mentés

Szólj hozzá

inspiráció tervezés igények elrendezés egyedi bútor helykihasználás Bútor