2016. jún 02.

Apró trükkök, hogy rend legyen a konyhában

írta: magdibutor
Apró trükkök, hogy rend legyen a konyhában

blog20_konyhabutor_fiokok_ajtok_rendrakas_2magdibutor_02.jpg

A konyha az a terület, amit talán a legnehezebb rendben tartani a lakásban. Ennek egyszerűen az az oka, hogy mindennap használjuk, és hát a főzés nem éppen rumlimentes tevékenység. Persze nem a szemét az, ami miatt a konyha rendetlennek tűnik, hiszen azt kidobjuk. Ha azonban rendszeresen vesszük fel a kötényt, és készítünk valami finom ebédet vagy vacsorát, tudhatjuk, hogy ehhez rengeteg különféle eszközre van szükség. Edények, evőeszközök, fakanalak, hámozók, mixerek, merőkanalak, és még hosszasan lehetne sorolni azokat a tárgyakat, amikkel egy átlagos konyhában találkozhatunk. Ezeket pedig el is kell tudni pakolni, ha azt szeretnénk, hogy rend legyen. Na ez az, ami nem olyan könnyű, mint amilyennek hangzik.

 blog20_konyhabutor_fiokok_ajtok_rendrakas_8magdibutor_08.jpgNagyon sok feladat ilyen csillogós rendet tartani a konyhánkban, de praktikus tervezéssel nem lehetetlen. 

Sosem elég a szekrény

 

Aki próbált már úgy istenigazából rendet tenni egy konyhában, az valószínűleg elég hamar tett egy felfedezést: ebben a helyiségben egyszerűen nem lehet elég szekrény és fiók. Még a saját tervezésű, egyedi konyhabútornál is előbb-utóbb szembejön az a probléma, hogy kevés a hely a szekrényekben, fiókokban. Ilyenkor jön jól, ha vannak polcok is, ahová például a bögréket sorakoztatjuk: nem tűnik ettől rendetlennek a konyha, mégis szabadult fel hely. Jól jöhetnek a kis, szekrényekre rögzíthető, felszerelhető kampók, a dizájnos fűszertartók, fiókrendszer beosztások, illetve a különböző tárolódobozok, amik szintén nagyon jól tudnak mutatni. Ezek mind segítenek abban, hogy a szekrényekben és a fiókokban több hely legyen, ugyanakkor rendet is lehet velük tartani.

 blog20_konyhabutor_fiokok_ajtok_rendrakas_7magdibutor_07.jpg

Ezzel a praktikus megoldással nyertünk egy kihúzható vágódeszkát és egy roló mögé rejtve, a kisgépek sincsenek szem előtt.

blog20_konyhabutor_fiokok_ajtok_rendrakas_3magdibutor_03.jpg

Osztott fiókrendszerekkel szabadon alakíthatjuk igény szerint a beosztást.

blog20_konyhabutor_fiokok_ajtok_rendrakas_4magdibutor_04.jpg

Sokat javít az összképen a beépítés

 

Mostanában már elvárás, hogy  beépített konyhai gépeket választunk, amik szintén segítenek abban, hogy valahogy jobban „egyben legyen” az egész konyha. Rossz ötlet szabadon álló készülékeket használni már a XXI. században, szinte mindent be lehet építeni: a tűzhelyet, sütőt, mikrót, mosogatógépet, mosógépet, és a hűtőt szokták jellemzően a bútor részévé tenni elfedve egy ajtó fronttal. Sokkal harmonikusabb az összhatás, ha a bútorok be vannak építve, és nem mellesleg takarítás szempontjából is előnyös: nem tud közéjük, mögéjük, melléjük beesni, befolyni semmi, így nem kell hetente többször is elhúzgálni mindent, hogy tisztán lehessen tartani. Így őrizheted meg a bútoraid állapotát.

blog20_konyhabutor_fiokok_ajtok_rendrakas_6magdibutor_06.jpg

Egyre több alkalommal kerül a mosógép is a konyha közelébe, praktikus beépítéssel már el is tüntethető.

blog20_konyhabutor_fiokok_ajtok_rendrakas_5magdibutor_05.jpg

Jobb oldali hosszú fogantyú mögött rejtőzik a hűtő, mellette kihúzható tároló és sütő, mikró, beépítve.

blog20_konyhabutor_fiokok_ajtok_rendrakas_1magdibutor_01.jpg

Nagy ajtó mögött sok kis meglepetés, praktikus dolgok egy helyen közvetlenül a munkapult mellett.

 

Még több érdekes kép az alábbi galériában,

 

 

Forrás: magdibutor 123Rift, a többit ebben pinterest albumban találod,

 Köszönöm hogy elolvastad az eheti blogbejegyzésem remélem feliratkozol a követők közé és nem maradsz le a következőkről sem. Magdi a beépített bútorok szakértője.

tetszett_a_cikk_1.jpg

 

Instagram
Szólj hozzá

praktikus lakberendezés konyhabútor elrendezés helykihasználás tippek-trükkök Beépíthető bútor konyhabutor speciális igények #magdibutor organization ideas Beépíthető gépek