2018. jan 10.

Ne félj a színektől!  

írta: magdibutor
Ne félj a színektől!   

 magidbutor_szinek7cfea5816a734f.jpg

 

Rendeztél már be úgy egy lakást, vagy akár csak egy szobát, hogy tényleg teljesen szabad kezet kaptál, és hagyhattad szárnyalni a fantáziádat? Nincs is ennél jobb, a többségnek azonban nem nagyon adatik meg. Vagy albérletben laknak, és az ottani bútorokat használják (amik szerencsés esetben még tetszenek is), vagy kevés a pénz, és azt használják, ami van, vagy ami olcsó, vagy a helyiségek mérete szab határt az álmodozásnak: ez nem fér be, az túl kicsi, az túl nagy helyet foglal, attól nem lehet kinyitni az ablakot stb.

 

Éppen ezért, ha megteheted, hogy tényleg a nulláról rendezz be egy szobát, vagy akár az egész lakást, érdemes egyedi bútorban gondolkodni. Hogy miért? Mert így nem lesz akadály a méret, minden pontosan fog illeszkedni, és minden passzol majd oda, ahová megálmodtad. Már csak álmodnod kell. Hogyan is nézzen ki az a lakás?

 

Bátran használd a színeket!

 magidbutor_szinek_bedroom.jpg

A kontrasztos, vagy erőteljes színek hatalmas löketet tudnak adni a lakásod hangulatának, és egyébként abszolút modern hatást is keltenek. Ennek ellenére viszonylag kevesek otthonában látni, hogy alkalmaznák ezt az irányzatot. Olyan, mintha az emberek félnének a színektől, inkább a megszokott, fehér fal, barna bútor irányt követik, ami meglehetősen unalmas tud lenni.

 

Nemrég láttam egy hálószobát, bordó falakkal és fekete bútorokkal. Ha azt hiszed, hogy komor hangulata volt, tévedsz: sokkal inkább elegáns hatást keltett a nagy, plafonig érő, fekete, beépített szekrényekkel. Természetesen az egyéb kiegészítők, mint a szőnyeg vagy a függöny is igazodtak a színvilághoz. Az összhatás fantasztikus volt, csöppet sem tűnt unalmasnak, és nagyon jól nézett ki!

 

Más helyiségek is lehetnek színesek!

 magidbutor_szinek7b2f4ff5b446b0.jpg

Egy konyhának sem kell feltétlenül fehér vagy natúr színekben „pompáznia”, itt is nyugodtan elengedhetjük a fantáziánkat. Egyre többször jelenik meg a piros vagy a lila szín a konyhákban, akár a bútorlapokon is. A fekete-fehér kontraszt is nagy divat, a lila és a piros pedig mind feketével, mind pedig fehérrel jól mutat. Ha nem félsz a színektől, és minden kreativitásodat szabadon engeded a berendezés megálmodásakor, garantáltan olyan lakásod lesz, amit tényleg magadénak érzel, és rengeteg bókot kapsz majd érte!

 pantone-szinek-2018.jpg

Pantone Intézet minden év végén kihirdeti a következő évre vonatkozó előrejelzését, az "Év színét"  ami a Ultra Violet let 18 38-38 színkóddal.

A lila mértékletesség színe és a "royalty" a királyság színe, hatalmat, jólétet, luxust sugároz. De nőies és romantikus, mivel ritka a természetben, művinek hathat. A lila testesíti meg a harmóniát a piros dinamizmusa és a kék nyugalma között, hatása lenyugtatja az elmét és az idegeket egyben ösztönzi a kreativitást. Remekül kombinálhatjuk és ha világos színeket rakunk mellé nagyobb lesz a kontraszt, jól kapcsolódhat a fehér, krém, bézs, és a világosabb fa felületeket is, amilyen a tölgy, juhar anyagok, mind szépek lehetnek hozzá.

Magdi a beépíthető bútorok szakértője ha szakmai tanácsra van szükséged,mert felújításra készülsz, akkor van egy útmutatónk ami segít meghozni a legjobb döntéseket... és segít elkerülni a legsúlyosabb (és legköltségesebb hibákat itt töltheted le!

 

Forrás: #magdibutor képeket ebben pinterest albumban találod. Köszönöm, hogy elolvastad az eheti cikkem remélem feliratkozol a követők közé és nem maradsz le a következőkről sem. Vagy biztos ismersz valakit akinek ez hasznos tartalom!

Magdi a beépíthető bútorok szakértője ha szakmai tanácsra van szükséged,mert felújításra készülsz, akkor van egy útmutatónk ami segít meghozni a legjobb döntéseket... és segít elkerülni a legsúlyosabb (és legköltségesebb hibákat itt töltheted le!

 tetszett_a_cikk_1.jpg

 

Szólj hozzá

design inspiráció színek lakás lakberendezés minta konyhabútor igények Beépíthető bútor konyhabutor