2017. sze 21.

Jó lenne egy kávégép de, hogy fog elférni?

írta: magdibutor
Jó lenne egy kávégép de, hogy fog elférni?

magdib_tor_36_1.jpg

A konyha szerves része a kávégép

Rád is jellemző, hogy a reggeli első kávéd előtt még annyira kómás vagy, hogy a kávéd megfőzése is komoly kihívásnak bizonyul? Ha a válaszod nem, szerencsés vagy, ha viszont igen, akkor neked is szükséged lehet egy olyan kávéfőzőre, ami megcsinálja a munka nagyját helyetted. Amíg a kotyogóst kellett töltögetnem, én is rendszeresen mellészórtam, kiöntöttem, túltöltöttem, és mire kész lett a kávé, már a plafonon voltam attól, hogy ez is mekkora macerával jár korán reggel, és esküdöztem, hogy leszokok a kávéról. Ami persze lehetetlen volt, mert anélkül nem tudok magamhoz térni, az az én rituálém.

 

A gondomra a megoldás egy jó kis Jura automata asztali kávégép lett. Reggel kicsoszogok a konyhába, megnyomok két gombot, és már fő is a kávém anélkül, hogy nekem bármit is kellene csinálnom. Oké, némi odafigyelést azért igényel a dolog, mert időnként fel kell tölteni a gépet valódi friss kávészemekkel, de nem minden reggel, és nem közvetlen kávéfőzés előtt. Így sokkal nyugodtabban tudom tölteni a napjaim első negyed óráját, még a kávéval szépen lassan felébredek.

 kavegep_butor_magdibutor_43159f2b52fec7.jpg

Na de hová tegyek egy ekkora gépet?

Igen-igen, tudom, mi a gond ezekkel a kávégépekkel: hogy jó nagyok, és nehezen férnek el, pláne egy kisebb konyhában. Erre azonban lehet kreatív megoldásokat találni: extra mélységű konyhapult, ahol még a kávégép előtt is marad annyi hely, hogy kényelmesen tudjuk használni, esetleg egy plusz polc egy kihasználatlan sarokban, ami kimondottan a kávégép tárolására szolgál. Az asztali kávégépek általában kellőképpen dizájnosak ahhoz, hogy vállalhatóak legyenek így szem előtt, sőt, akár a konyha díszét is jelenthetik!

 21kave_butor_magdibutor0398_n.jpg

Ez a 90-centiméteres munkapult már extrém nagy de lehet 80-as 75-cm mély is ha nem szabvány a korpusz hanem egyedi bútor és az sem mindegy, hogy merre nyíljon! a beépített szekrény!

kavegep_butor_magdibutor_49d78d6f60c3204856.jpg

Milyen kávéval kínáljuk a vendégeinket?

 

Tudod, mi jó még a kávégépben? Az, hogy mindig profi kávéval tudsz előrukkolni a vendégeidnek, és ha egyszerre többen is vannak, és mást-mást szeretnek nem probléma nem kell fél órát várni arra, hogy mindenkinek jusson kávé. Nagyon meg tudja könnyíteni az ember életét egy ilyen gép számos helyzetben, ezért mindenképpen érdemes beszerezni egyet – konyhát meg alakíthatjuk egyedileg úgy, hogy elférjen!

 

 

kavegep_butor_magdibutor_4f46bcb044a4e6ff.jpg

kave_butor_magdibutor02.jpg

Forrása: www.magdibutor.hu képeket ebben pinterest albumban találod. Köszönöm, hogy elolvastad az eheti cikkem remélem feliratkozol a követők közé és nem maradsz le a következőkről sem. Vagy biztos ismersz valakit akinek ez hasznos tartalom! Kérlek juttasd el hozzá!  

Persze van másik 19-fajta módszer az otthoni kávé készítéshez útmutató igazi gurmanoknak!

 

kavegep_butor_magdibutor_48fb5a28bfa86.jpg

 

 

kavegep_butor_magdibutor_429e2f8ee0d.png

 

 

Szólj hozzá

inspiráció praktikus profizmus konyhabútor igények elrendezés helykihasználás kicsihely konyhabutor