2018. feb 23.

Állatokhoz tervezve

írta: magdibutor
Állatokhoz tervezve

 furniture-design-for-pet-lovers-4.jpg

 

Nagyon sok ember él együtt állatokkal. Akinek volt már olyan kedvence, aki igazán elvarázsolta, az tudja, hogy ezek a szőrös kis lények szinte olyanok tudnak lenni az embernek, mintha a gyerekei lennének. Éppen ezért természetesen megvan a saját helyük a lakásban is, ami nem ritkán olyan minőségű, mint a gazdi saját ágya.

 vagolap11_1.jpg

Vannak azonban, akik sokkal tovább mennek annál, hogy vesznek egy jó puha, kényelmes kutya- vagy macskaágyat, amit gondosan elhelyeznek a nappali vagy a hálószoba egyik sarkában. Egyes gazdik egyenesen bútorokat építtetnek be kedvenceiknek a még nagyobb kényelemért, és persze azért, hogy érződjön: ők ugyanolyan teljes jogú családtagok, mint bárki más, aki a házban él.

Ezen törekvésből egészen egyedi bútormegoldások tudnak születni, amik egyébként még jól is néznek ki. És hát valljuk be, egy állatbarátnak az ilyesmi megmelengeti a szívét, még ha ő maga nem is menne el idáig.

 

furniture-design-for-pet-loversef63cdd93abf9a51.jpg

Ágy a gazdi ágyában

 

A legfontosabb állatbútor természetesen a fekhely, amire az egyedi bútort készíttető gazdik több kreatív megoldást is kitaláltak. Láttam már például olyat, hogy a gazdi ágyának aljába volt vágva egy megfelelő méretű lyuk, és oda volt beillesztve a kutyus ágya – természetesen saját függönnyel, ahogy azt kell. De olyan megoldás is előfordul, hogy a kedvenc ágya a gazdié mellé van csatlakoztatva, pont úgy, mint a kisbabák esetében használatos babaöböl, ami a biztonságos együtt alvást teszi lehetővé.

furniture-design-for-pet-lovers-025.jpg

 

furniture-design-for-pet-loversa1b449b60c6b2708.jpg

 Mászókák a lakásban

 

A macskák akik természetüknél fogva örökké vadásznak hiába háziállatok, nagyon szeretnek mászni. Magaslati levegőt szívni. Szívesen kémleli magasból a lakás többi részét. Nos, egyes gazdik olyannyira komolyan veszik a macskájuk ezen tulajdonságát, hogy komplett mászórendszert építtetnek nekik a lakásba a falakon, néhol egy-egy odúval, fekvőalkalmatossággal megszakítva. Ez tényleg igazi macskaparadicsom, és egy ügyes, kreatív szakember meg is tudja úgy csinálni, hogy jól is nézzen ki. Ha tehát hasonló elhivatottságot érzünk házi kedvencünk jólétét illetően, nyugodtan gondolkodjunk egyedi megoldásokban!

furniture-design-for-pet-lovers-1.jpg

furniture-design-for-pet-lovers2e9a7429af59.jpg

 

Állatok a konyhában

Az ételek és tárolása szintén fontos a kedvenceinknek akár egy bútordarabbal komplex megoldható a tárolás és a tálalás is. A hol még különböző kellékek is  egyben tárolhatóak kis akasztókon vagy a fiókban.A kreativitást nagyban serkenti az állattartás az biztos, hogy folyamatosan alkalmazkodni kell egymáshoz.

 

furniture-design-for-pet-loverss-024.jpg

furniture-design-for-pet-lovers-006.jpg

furniture-design-for-pet-loversc1a572d8099c13.jpg

  Ezeket nevezzük mi egyedi bútornak:

 

Forrás:: #magdibutor képeket ebben pinterest albumban találod. Köszönöm, hogy elolvastad az eheti cikkem remélem feliratkozol a követők közé és nem maradsz le a következőkről sem. Vagy biztos ismersz valakit akinek ez hasznos tartalom!

Magdi a beépíthető bútorok szakértője ha szakmai tanácsra van szükséged,mert felújításra készülsz, akkor van egy útmutatónk ami segít meghozni a legjobb döntéseket... és segít elkerülni a legsúlyosabb (és legköltségesebb hibákat itt töltheted le!

tetszett_a_cikk_1.jpg

Szólj hozzá

kutya macska lakás praktikus állatok tervezés bútor otthon berendezés profizmus anyagok egyedi bútor tippek-trükkök