2017. dec 22.

Kihasználod az ágy alját?

írta: magdibutor
Kihasználod az ágy alját?

 

magdibutor_agyalatt_bed-with-storage-356710.jpg

Tényleg ki tudod használni az ágy alját? Csak most a karácsonyi időszakban amikor betologatod az ajándékokat erre a rejtekhelyre? Vagy másra is jó szokott lenni nálad? 

Egy aprócska lakásban minden egyes négyzetcentiméter kihasználása aranyat ér – ezzel mindenki tisztában van, aki volt már kénytelen nagyon kis életteret beosztani, főleg, ha nem is egyedül. Ennek ellenére sok ember abszolút nem tudja jól kihasználni azt a teret, ami rendelkezésre áll. Egy kis lakásban luxusnak tűnhet parlagon hagyni bármilyen területet is, mégis gyakran megtörténik. Ez pedig nagyrészt a nem megfelelő bútoroknak köszönhető, ugyanis ezeknek gyakran helypazarló a kialakításuk.

 

Persze nem lehet emiatt a bútorgyártó cégeket hibáztatni, hiszen ők standard méretekben gondolkodnak. Az, hogy egy kisebb lakásba bajosan lehet bezsúfolni a termékeiket, semmiképpen sem az ő hibájuk. Nem várhatjuk el, hogy a kis helyek kihasználására is gondoljanak, hiszen ez egy speciálisabb terület, amely különlegesebb megoldásokat igényel. Például olyan bútorokat, amik nem pazarolják a teret csak jól néznek ki.

 

magdibutor_haloszoba08.jpg

 01.jpg

Az ágy alja – te mihez kezdesz vele?

 

Nemrég végignéztem az ágykereteket néhány bútorárusító cég honlapján, és azt tapasztaltam, hogy az esetek többségében két lehetőség van: vagy lábakon áll az ágy, az alatta lévő rész pedig üresen tátong, vagy tömörek az oldalai, de továbbra is egy nagy üres rész van alatta – csak így nem látszik. Az ágyneműtartós ágy meglehetősen ritka, és sokszor maximum egy nagyobb méretű fiókot értenek alatta, amivel nem nagyon van kisegítve az ember, ha egy pici lakásban él.

 

Ha azt szeretnénk, hogy ne legyen elpazarolt terület mind a minimum 140x200 centiméter, amit egy franciaágy igénybe vesz, egyedi megoldásokhoz kell folyamodnunk. Készíttethetünk például olyan ágykeretet, amiben alul végig polcos területek vannak, ahová fiókokat lehet kétoldalról betolni. Az ágyunk ugyanúgy áll, éppen csak szereztünk magunknak némi igén jelentős méretű tárolóegységet. Nem lesz rendetlenség, sőt: ez a megoldás segít rendet tartani, hiszen még több holminak találhatjuk meg a helyét. A klasszikus, felnyitható ágyneműtartó is jó megoldás, bár itt azért számolni kell a vassalat plussz árával

magdibutor_agyalatt_bed-with-storage-233.jpg

 

kisziszoba_lakas_butor_magdibutor08.jpg

Gyakran a fejvéggel is lehet mit kezdeni, jelen esetben térelválasztó lett belőle

_terelvalaszto_butorok_koncert_1magdibutor_01.jpg

De ott van még a dobogós beépített bútor megoldás

magdibutor_butorotletek982338999bd59f142df_1.jpg

magdibutor_helytakarekos_szekrenyagy4ig.jpg

Lehajtható szekrényágyak már egészen profi kivitelezést igényelnek

magdibutor_helytakarekos_szekrenyagyab2bc45d.jpg

 

 

Ezúton kívánunk minden kedves olvasónknak Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeket!

Magid&Márk

 

Forrás: #magdibutor képeket ebben pinterest albumban találod. Köszönöm, hogy elolvastad az eheti cikkem remélem feliratkozol a követők közé és nem maradsz le a következőkről sem. Vagy biztos ismersz valakit akinek ez hasznos tartalom!

Magdi a beépíthető bútorok szakértője ha szakmai tanácsra van szükséged,mert felújításra készülsz, akkor van egy útmutatónk ami segít meghozni a legjobb döntéseket... és segít elkerülni a legsúlyosabb (és legköltségesebb hibákat itt töltheted le!

Szólj hozzá

praktikus bútor ágy ergonomikus helykihasználás Beépíthető bútor kicsihely organization ideas szekrényágyak