2017. sze 13.

Fali polcok és szekrények: milyen magasan legyenek?

írta: magdibutor
Fali polcok és szekrények: milyen magasan legyenek?

 

magdibutor_polcok_polc07.jpg

A falak kihasználása nagyon jó ötlet, ha a lakásban egyébként kicsik a helyiségek, és kevés a tárolóegység. Adja magát, hogy ebben az esetben fali szekrényekkel és polcokkal igyekszünk helyet csinálni a különböző tárgyainknak, hogy ne csak kallódjanak össze-vissza a lakásba. Ez azonban egy olyan pont, ahol az igények ellentétesek lehetnek. Nagy kérdés ugyanis a legtöbb esetben, hogy milyen magasan legyen a polc, vagy egy-egy szekrény. Ha már többen élünk a lakásban, ezzel kapcsolatban eltérhetnek az igények – vajon hogyan lehet megoldani egy ilyen vitás helyzetet?

 

Nincs egyetemes megoldás, ezt a problémát többféleképpen is lehet kezelni. Az biztos, hogy kompromisszumos megoldásra van szükség, ha a lakásban élők közül valaki nagyon alacsony, más pedig nagyon magas. De lehet olyan megoldást találni, hogy mindenkinek jó legyen.

 egyedi_butor_magdibutor08.jpg

Ki használja az adott helyiséget?

 

Ez az első kérdés, amit fel kell tennünk. Ha ugyanis valaki hálószobájáról van szó, adja magát, hogy az ő igényeihez kell alkalmazkodni. Ha közös a hálószoba, el lehet a szekrényt vagy polcokat úgy osztani, hogy az alsók az alacsonyabb lakóé, a felsők pedig a magasabbiké.

 egyedi_butor_magdibutor05.jpg

Mekkora a belmagasság?

 

A belmagasság teljesen logikus módon ezen a téren nagyban meghatározza a lehetőségeket. Ha viszonylag kicsi, akkor olyan nagyon magasra úgysem tudunk polcot és szekrényt tenni, hogy egy alacsony ember ne érje el. Ha nagyobb a rendelkezésre álló hely fölfelé, akkor már felmerülhet, hogy meddig érdemes elmenni. Ha galériás egy helyiség, akkor egy nagyon magas szekrényt úgyis jól ki lehet használni, hogy a felső része a galériáról nyitható.

 egyedi_butor_magdibutor09.jpg

Pakoljunk okosan!

 

Eldönthetjük, hogy mit szeretnénk pakolni az adott helyre. A nagyon ritkán használt tárgyak, amiket tényleg csak alkalmanként veszünk elő, kerüljenek magasra, a gyakrabban használt holmik pedig a lenti polcokra. Így ami sokszor kell, azt elérjük könnyen, amit ritkán használunk, azt nem, viszont alkalmanként nem olyan zavaró, ha oda kell húzni egy széket, hogy elérjük azt, amit le szeretnénk venni. De persze vannak más egyedi megoldások is.

egyedi_butor_magdibutor19.png

egyedi_butor_magdibutor01.jpg

 

6moqjoz47l5_pj2eqgvwlgb20c1z4tc0ej3ennbgrw0_1.jpg

 

Forrás:  képeket ebben pinterest albumban találod. Köszönöm, hogy elolvastad az eheti cikkem remélem feliratkozol a követők közé és nem maradsz le a következőkről sem. Vagy biztos ismersz valakit akinek ez hasznos tartalom!

Magdi a beépíthető bútorok szakértője ha szakmai tanácsra van szükséged keress meg bátran egyeztessünk egy időpontot: m.me/magdibutor 

 tetszett_a_cikk_1.jpg

Szólj hozzá

inspiráció praktikus lakberendezés berendezés igények enteriőr ergonomikus egyedi bútor helykihasználás Bútor Beépíthető bútor speciális igények