2017. jún 29.

Szelektív hulladékgyűjtés otthon – vannak stílusos megoldások

írta: magdibutor
Szelektív hulladékgyűjtés otthon – vannak stílusos megoldások

 szelectszemetes_magdibutor_17.jpg

 

A környezetvédelem napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap, és nem csak a különböző mozgalmak szintjén: a háztartásokban is egyre inkább megjelenik a környezettudatos gondolkodásmód. A szelektív szemétgyűjtés már nem számít újdonságnak. A településeken több helyen is van szelektív szemétgyűjtő, ahová a lakosok elvihetik az otthon keletkezett hulladékot, és csoportosítva gyűjthetik. De a szelektív hulladék gyűjtés a konyhában kezdődik!

Sokakban merül azonban fel az igény arra, hogy már otthon is ilyen módon gyűjtsenek. Van, aki meg is valósítja, de legtöbben zsákokban, esetleg ládákban gyűjtik külön az üveget, műanyagot, a papírt. Ez, ha a gyakorlatban meg is teszi, nem éppen ideális megoldás, már csak azért sem, mert senki sem kerülget szívesen ronda nejlonzsákokat az otthonában. Szerencsére ma már stílusosabb lehetőségek is adódnak.

Blanco #blancohun #mosogatot #csaptelep #instagood #inspiration #blacksniks #szemetes

A post shared by Blanco_Magyarország (@blanco_magyarorszag) on

Szelektív kuka a konyhába

A konyhai szemetest régóta divat elrejteni, beépíteni a konyhabútorba, hogy ne rontsa az összképet. A konyhabútor megrendelésénél a szemetes fontos kérdés,hiszen így a mosogató alatti higéniai okokból egyéb tárolásra alkalmatlan részt is lehetőség van teljesen kihasználni. A legpraktikusabb itt is a fiókos megoldás,és talán meglepő,hogy ezek a rendszerek milyen költséggel járnak,de ha belegondolunk,hogy a konyha legtöbb gyűrődésnek és terhelésnek kitett fiókjáról van szó,ami ugyanúgy flottul kell működjön évtizedekig,akkor már érthető. A szemetesek mérete és beosztása választható és a felettük lévő polc nem csak további tárolási lehetőséget ad például mosogatógép tablettának,kislapátnak,vegyszereknek,hanem a bűzzárást is ez biztosítja. Természetesen ezek a szelektív hulladékgyűjtő rendszerek úgy kerülnek beépítésre,hogy a mosogatótálak és azok bekötése problémamentes legyen,valamint,ha a későbbiekben ezekhez valamilyen okból hozzá kell férni a szemetes fiók egy mozdulattal kivehető.

 

/>

 

Milyen egyéb megoldások jöhetnek szóba?

Kaphatók már szelektív szemetesek, amiket egyszerűen beépíthetünk a konyhaszekrénybe. Szekrényajtóról nyíló típusok a legegyszerűbben szerelhetők,de űrtartalmuk is a legkisebb. A fiókos típus "kistestvére" a mosogató szekrény fenéklapjára szerelhető szelektív szemétgyűjtő,amit az ajtó kinyitása után tudunk kihúzni, ami a sarokba tervezett mosogatók alatti helykihasználás legpraktikusabb megoldásai. Kaphatók még esztétikus szabadon álló fajták is, amik mind méretben mind kivitelben a használó igényeihez és a konyhabútor stílusához igazíthatók.

 szelektszemetes_blanco_magdibutor004.jpg

 

szelektszemetes_blanco_magdibutor005.jpg

 

 

 

Ilyen volt a livinigkitchen kiállítás a Kölni nemzetközi vásárban ahol sok megoldást láttunk a témában, Erről szóló cikkünket itt olvashatod.

 

 

Kizárólag a Blanco konyhai szelektív szemetesét forgalmazzuk, mert a hosszú évek alatt meggyőződtünk a kompromisszummentes minőségéről.

 messenger_code_334261206606378-1.jpg

Magdi a beépíthető bútorok szakértője ha szakmai tanácsra van szükséged keress meg bátran egyeztessünk egy időpontot: m.me/magdibutor  Kattints az INDíTÁS Gombra 


tetszett_a_cikk_1.jpg

Szólj hozzá

praktikus lakberendezés helykihasználás tippek-trükkök speciális igények tísztitás Szelektívhulladék Szemetes