2016. ápr 08.

A 2016-os construma mustra

írta: magdibutor
A 2016-os construma mustra

 

 

Kimentem az idei construmára és körbenéztem a kínálatot. 

Jön egy kis képözön némi kommenttel, amit majd frissítek még, ezek csak az első benyomások. Milyen újdonságokat lehet találni az idei construmán bútor és lakás tekintetben? Mire érdemes odafigyelni a szervezők szerint?

"Az OTTHON Design 2016-os construma kiállítás felöleli az otthonteremtés teljes témakörét: bútor, konyhatechnológia/háztartási nagygépek, fürdőszoba & wellness, kandalló, burkolatok, világítástechnika.  A design legújabb trendjei, a kerttervezés, kertépítés témakörének látványos bemutatkozásával, kerti bútorokkal együtt a lakás külső-belső kialakításához ad teljes kínálatot."

 

Update:

Szerintem nagyon fontos lehet az idei construma azoknak, akik tényleg belevágnak egy új otthonteremtésbe még az idén. Akár igénybe veszik a CSOK kedvezményeket,akár nem, a fő támogató OTP nagy erőkkel hirdet és tájékoztatja a standján az érdeklődőket.  

 
Az biztos, sok mindent át kell gondolkodnia annak, aki idén lakásfelújításba, építkezésbe kezd, mert a kivitelezési költségek is emelkedni fognak, nem csak az ingatlan árak. Hamar leterhelődnek a jó szakemberek A tapasztalatlanok könnyen elszállhatnak a saját költségvetésben is, főleg ha nincs semmi segédletük, vagy ismerősük. Erre tudok javasolni egy segítséget ezen a linken 19 költséges hiba a felújítás során (és hogyan kerüld el őket). Van a kiállitason építési hibák szakmai folyóiratra való előfizetés, ez persze drágább 31.900 Ft-ért megrendelhető egy helyszíni standon.
Tényleg hatalmas a kínálat az építészeti berendezések és a különböző solar rendszerek között, de már az egész otthonra kiterjedő automatizálás, okos otthon kialakítása is megvalósítható különböző passzív null energia fogyasztású megoldásokkal.
Külön tetszett az akvaponia egyedi igényekre, háztartásokra szabott megoldási lehetőségei,és a központi porszívó előnyeinek a bemutatása, ami igazán praktikus otthont eredményez a mindennapokban. Van már olyan típusa, ami a meglévő konyhában a lábazatba lehet beépíteni úgy ,hogy különálló központi elvezetés nem is kell hozzá, ott helyben tárol, és üríthető is a tartalma, de egyesek szerint, ez csak egy nagyon drága lapát :D.
Kültéri berendezések széles választéka is megtalálható. Kertek,térkövek a legkülönfélébb design megoldásokkal, amivel a legkülönbözőbb hangulatok alakíthatóak ki a hátsó kertben. Ehhez kapcsolódnak az outdoor kitchen megoldások, amit én is kerestem magamnak, és amiben már szegényebb felhozatal volt. Pedig egyre népszerűbbek a kültéri grillek. Különféle méretű, funkciójú kerti sütőberendezés, jellemzően mobil kialakítással BBQ fanoknak vagy éppen a hagyományos beépített kemencés megoldással vannak jelen és volt egy jópofa tojás is.
KonyhaShow és konyhabútorok terén kevés volt a felhozatal jellemzően megmaradt stand stílus a XX. század végét jellemző kevés fantáziával. Nem volt olyan stand ami több lett volna, mint egy konyhabútor. Inkább az ottani nagyszínpadi előadások és a beépíthető készülékeket gyártó standok teljes hazai palettája felvonult, akik sok előadást tartanak szakmai kollégák jóvoltából, akik miatt érdemes ide látogatni. 
Üdítő kivétel a lakberendezők országos szövetsége általi összefogás, ahol a vegyes anyagokkal való kialakítás jól mutatott. Ennyi koponyával nehéz lehetett megegyezni, mivel legyenek kint, de tisztelem őket, s személyes kedvenceim is köztük van (ÁAT). 
Padlólapok és burkolatok terén az egger újdonsága az akustik+ simline lapjai ördöngös kialakítást eredményeznek egy zárt szobában. Igazi vájt fülűeknek javasolt megoldás. A csempék terén igen széles és színes volt a választék egészen a legújabb fotocsempéig, de a stílus és otthon standja vitte a primet, a legszebb stand, könnyű lesz megtalálni. 
Szólj hozzá

inspiráció bútor lakberendezés construma Kiállítás