2016. jan 15.

Olcsóbb is lehet az egyedi bútor

írta: magdibutor
Olcsóbb is lehet az egyedi bútor

Az egyedi bútor készíttetésének lehetősége sokak számára lehet vonzó, hiszen így teljesen a saját igényeinket tudjuk kielégíteni, nem kell kompromisszumot kötni, nem kell beérni egy „majdnem” olyannal. Azonban rengeteg embert vet vissza, hogy egyedi bútort készíttetni bizony költséges. Nos, ha ahhoz hasonlítjuk az árat, amikor a leakciózott, olcsó kategóriából választunk berendezési tárgyakat, valóban sokkal többre jönne ki egy saját magunk által tervezett bútor készíttetése. Nem feltétlenül igaz azonban, hogy egy ilyen bútor mindenképpen drágább az üzletekben kaphatóknál. Sőt, sokszor még jobban is jövünk ki anyagilag.

 beepitett_szekreny_egyedi_butor_unspecified.jpg

Ha különleges megoldások kellenek…

 

Biztos sokaknak ismerős a helyzet… kicsi a szoba, de sok holmit kellene elpakolni. Szép szekrények vannak a boltban, de drágák, illetve ha mindennek helyet akarok találni, legalább kettő kell, plusz még egy fiókos szekrény. Ez már egy kisebb vagyon is lehet, ha olyan bútorral szemezünk, ami minőségi szempontból is megállja a helyét, és jól is néz ki. Ilyenkor érdemes azon elgondolkodni, vajon mennyivel jönnénk ki jobban, ha csináltatnánk egyetlen szekrényt, amiben mindennek megvan a maga helye: rejt fiókokat is, praktikus elrendezésének hála, az összes ruha elfér benne. Nincs kihasználatlan hely, mert a padlótól a plafonig ér, és minden négyzetcentimétert hasznosíthatunk. Jól hangzik ugye? Nos, valószínűleg olcsóbb is, mint az első verzió!

 

Mitől függ, hogy mennyi?

 

Az, hogy mennyibe fog kerülni az egyedi bútor készíttetése, sok tényezőtől függ. Először is, természetesen az alapanyagok árától. Ezek alapvetően befolyásolják, hogy mennyit is kell áldozni a bútorunkra. Komoly különbség lehet az olcsóbb bútorlapok, és a tömörfa lapok között – itt csak a pénztárcánk szabhat határt a lehetőségeknek. A méretre vágás, valamint az egyéb tartozékok (pántok, fogók az ajtókra stb.) szintén pénzbe kerülnek, és természetesen az asztalos munkája is. Ők meglehetősen változatos áron dolgoznak, de ezzel vigyázzunk! Nem biztos, hogy a legdrágább a legjobb, de nem érdemes a gyanúsan olcsóval se beérni. A legjobb, ha ajánlások alapján választunk.

 

 

Képek forrása: Pinterest,  MBS, 123rf 

Magdi a beépíthető bútorok szakértője. 

Köszönöm, hogy megnézted és elolvastad!

 tetszett_a_cikk.jpg

 

Szólj hozzá

gyártás praktikus gardrób szekrény egyedi bútor helykihasználás Beépíthető bútor #magdibutor