2017. feb 15.

Kihasználatlan sarkok? Polcozd be!

írta: magdibutor
Kihasználatlan sarkok? Polcozd be!




magdibutor_polcok005.jpg

Nagyon sok lakásban alakul úgy a berendezés hogy a sarkok üresek maradnak. Ez nem is feltétlenül probléma ott, ahol jó nagy a hely, legfeljebb beállít az ember a sarokba egy nagyobb növényt, hogy legyen ott valami. Abban az esetben azonban, amikor kicsi a hely, nagy luxus egy négyzetcentimétert is kihasználatlanul hagyni. Szabvány bútorokat ugyanakkor a legritkább esetben tudunk a sarokba rakni. Habár vannak polcok, melyek külön sarkokba lettek tervezve, de egy apró helyiség esetében nagy szerencse kell ahhoz, hogy éppen jó legyen a méret és pontosan passzoljanak a szögek. Jobban jársz azzal, ha leméred a rendelkezésre álló helyet, és egyedileg intézed el a polcozást.

 magdibutor_polc_beepitheto.jpg

magdibutor_polcok007.jpg

Ha csak alap kell, nem nehéz

 

Ha tényleg csak néhány falra rögzített polcot szeretnél a sarokba, azt nem túl nehéz megoldani, mindössze méretre vágott bútorlapokat kell rögzíteni. Ha van minimális kézügyességed, ezzel talán magad is elboldogulsz. Látványra nem lesz kifejezetten extra, de meg lehet csinálni igényesen, és máris belakhatod az üresen álló sarkot.

 magdibutor_polcok006.jpg

Ha ennél egy kicsit többre vágysz, már érdemes lenne felkeresned egy tapasztalt tervezőt, és vele terveztetni meg a bútort. Ő pontosan leméri, hogy melyik irányban mekkora lehet a polc, mennyire nyúlhat ki a sarokból, milyen mély legyen. Ha vannak extra kívánságok, úgymint szekrényajtó egy-két részre, a szakértő azt is tudja majd teljesíteni.

 magdibutor_polcok024.jpg

Nemcsak praktikusabb, otthonosabb is

A sarokpolcok amellett, hogy segítenek az optimális helykihasználásban, otthonosabbá is tehetik a lakást. Az üres terek olyan furcsán idegen hatást keltenek egy lakásban, míg a jól beépített helyiségek, még ha kissé zsúfoltak is, jóval otthonosabbak. Nem utolsósorban a hely maximális kihasználásának előnye, hogy furcsamód nem kisebbít egy szobát, ha jó alaposan körbe van építve, épp ellenkezőleg: a beépítésnek hála, optikailag nagyobbnak tűnik egy helyiség. A sarokpolcok beépítésének hála, egy egészen kis lakás is viszonylag tágasnak tűnhet, és még pakolni is lesz hová, nem marad üres tér! Olvasd el ezt is! Tippek optimális helykihasználáshoz.

Sarokpolc de nem arra...

A lakberendezésben a legjobb megoldásokat szinte midig akkor érjük el ha szakítunk a megszokásainkkal és nyitottak és játékosak maradunk.És bátran alkalmazunk többféle szokatlan anyagot.

magdibutor_polcok023.jpg

magdibutor_polcok001.jpg

 

magdibutor_polcok025.jpg

Forrás #magdibutor  és ebben a pinterest albumban találod, remélem feliratkozol a követők közé és nem maradsz le a következőkről sem.

 

 messenger_code_334261206606378-1.jpg

Magdi a beépíthető bútorok szakértője ha szakmai tanácsra van szükséged keress meg bátran egyeztessünk egy időpontot: m.me/magdibutor 


tetszett_a_cikk_1.jpg

Szólj hozzá

inspiráció tervezés lakberendezés igények egyedi bútor helykihasználás Bútor tippek-trükkök Sarok Beépíthető bútor