2016. sze 01.

Tippek bútorválasztáshoz

írta: magdibutor
Tippek bútorválasztáshoz

tippek_butor_valasztashoz_5magdibutor05.jpg

A lakás berendezése mindenképpen izgalmas feladat, de korántsem mondható könnyűnek. A legnagyobb kihívást az jelenti, hogy minden helyiséget maximálisan kihasználjunk, különös tekintettel a kisebbekre. A nagyobb szobáknál az ellentéte a probléma: sokszor akárhogy pakoljuk beléjük a bútort, valahogy mégis üresnek érezzük őket, olyan, mintha nem tudnánk rendesen belakni ezeket a helyiségeket. Persze mindenre van megoldás, de nem árt, ha egy kicsit képben vagyunk a lakberendezés trükkjeivel kapcsolatosan. Ebben segíthet az alábbi néhány tanács, hogyan hozzuk ki a maximumot a lakásunkból. Mert egy szakértő az otthonodban olyan lehetőségeket is megláthat amit évek alatt sem vesznek észre, mert a megszokásaink rabjai vagyunk.

 tippek_butor_valasztashoz_6magdibutor06.jpg

Kis helyiséget építs be!

 

Furcsán hangzik, de egy kis szobát úgy lehet nagyobbnak láttatni, ha beépítjük padlótól a plafonig. Ettől egyrészt optikailag nagyobbnak tűnik a helyiség, másrészt tökéletesen ki tudjuk használni a rendelkezésre álló teret, ami egy kisebb szobában egyáltalán nem hátrány. Az egyedi bútor jó alternatíva lehet, ha kicsi a hely, mert így lehetőség nyílik egyéni megoldások alkalmazására.

tippek_butor_valasztashoz_3magdibutor03.jpg

Sok a hely? Nagy bútorok segíthetnek

 

Ha egy nagyobb helyiség áll rendelkezésre, és nem akarjuk kihasználatlanul, üresen hagyni a teret, érdemes nagyban gondolkodni. Ezért szoktak a nappalikba például konkrét szekrénysorokat állítani a falak mentén. A nappali sok házban kifejezetten nagy helyiség, nem telik meg egy kanapéval, két fotellel meg egy dohányzóasztallal. Tévéállványból is létezik egész falat elfoglaló, de a vitrines szekrény is jól mutat. Egyedileg pedig bármit meg lehet valósítani.

 

tippek_butor_valasztashoz_4magdibutor04.jpg

Sötét vagy világos?

 

Vajon mi tesz még kisebbé egy kis szobát? A sötétség! Minél sötétebb egy helyiség, annál kisebbnek hat. Éppen ezért egy apró hálót igyekezzünk világos színekkel felszerelni, ha pedig kisebbnek akarunk valamit láttatni, a sötét színű bútorok jelentenek jó választást. Cél a tiszta, világos kompozíció, akár erős kontrasztok alkalmazásával. A falra szerelt bútor megoldásokkal könnyebb a takarítás, lebegő bútor alatt, tágítja a teret és az alsó LED világítás energiatakarékos és látványos. A fal színét is célszerű ehhez az elvhez hűen megválasztani. Ugyanígy lehet játszani azzal is, hogy mennyi fényt engedünk be az ablakokon át, milyen színű a szőnyeg, a függöny, illetve a padlóburkolat. De erről már egy előző posztomban már beszéltem, hogyan válaszd ki a bútorod színét.

tippek_butor_valasztashoz_2magdibutor02.jpg

 

 

Természetesen nagyon sok szempont van még amit figyelembe kell venni, kik használják majd és mire az adott teret milyen az ízlésük. Milyen az életmódjuk és mit is szeretnének csinálni az otthonukban. Ezeket mind érdemes átbeszélni egy harmadik féllel aki segít a döntésben.

Forrásokat ebben a pinterest albumban találod köszönöm, hogy elolvastad az eheti blogbejegyzésem remélem feliratkozol a követők közé és nem maradsz le a következőkről sem.

Magdi a beépített bútorok szakértője köszönöm, hogy rám szántad az időd de biztos van egy ismerősöd akinek ez a cikk még hasznos lehet...

 

tetszett_a_cikk_1.jpg

 

 

 

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Szólj hozzá

inspiráció tervezés bútor elrendezés egyedi bútor tippek-trükkök Beépíthető bútor #magdibutor