2016. feb 19.

Hogyan álmodjam meg a bútoromat?

írta: magdibutor
Hogyan álmodjam meg a bútoromat?

 

 unspecified_1_1.jpg

Az egyedi bútor készíttetésben rengeteg lehetőség rejlik, ráadásul nem is feltétlenül drága – és erre egyre több ember ébred rá. Nem kell kompromisszumot kötni, és olyan bútort választani az üzletben, ami MAJDNEM olyan, mint amilyen tetszene. Helyette elkészíttethetjük pontosan azt, ami a legjobban tetszene, és amit a legjobban ki tudunk használni. Ehhez azonban kell egy kis képzelőerő és kreativitás, hiszen egyáltalán nem könnyű egy bútort megálmodni. Az esztétikumon felül rengeteg egyéb szempontot kell figyelembe venni, ezért nem is kifejezetten jó, ha szakember segítsége nélkül álmodozunk. Ha azonban felkészülten szeretnénk menni, érdemes egy-két dolgot átgondolni, mielőtt felkeressük a szakembert.

 

Ezekre a kérdésekre keressünk választ:

 

  • Mennyi tárolóra van szükség? Ehhez persze tudni kell, hogy mennyi holmink van, amit az adott helyiségben szeretnénk elpakolni. Egy konyha esetében át kell gondolni, hogy mennyi edényt tárolnánk a szekrényekben, nagyjából milyen koncepcióban, mert ettől függ, hogy mekkora szekrények kellenek és hány fiók vagy polc. Ugyanez vonatkozik a hálószobai ruhásszekrényekre, a nappali szekrénysorára.

 

  • Milyen legyen az elosztás? Nem mindegy, hogy egy hosszú konyhaszekrényt szeretnénk, vagy inkább szétszednénk, és a konyha különböző pontjain kapnának helyet a funkciók. A szobába, nappaliba is lehet egybefüggő szekrénysort választani, de a különböző részeket más-más helyekre is tehetjük, ha úgy jobban tetszik, vagy jobb a helykihasználás. Érdemes az elrendezést előre kitalálni, készíts pontos alaprajzot így könnyebb dolga lesz a szakembernek, mikor a méreteket kell belőnie, és kitalálni az ideális elrendezést.

 

  • Hogy nézzen ki? Ebbe minden lehetséges szempontot vegyünk bele: tömörfa legyen vagy bútorlap, milyen legyen a színe, milyenek legyenek a fogantyúk, akarunk-e bármilyen díszítést. Ez a kreatív része, nyugodtan engedjük szabadjára a fantáziánkat, és képzeljük el, hogy nézni ki az ideális bútor. A szakemberrel egyeztetve pedig a lehető legpontosabban meg is valósíthatjuk az elképzeléseinket, így biztosan nem kötünk kompromisszumot.

 

Forrás: www.magdibutor.hu a képeket ebben pinterest albumban találod. Köszönöm, hogy elolvastad az eheti cikkem remélem feliratkozol a követők közé és nem maradsz le a következőkről sem. Vagy biztos ismersz valakit akinek ez hasznos tartalom! Kérlek juttasd el hozzá!  Használd ezt #magdibutor

 

 messenger_code_334261206606378-1.jpg

Magdi a beépíthető bútorok szakértője ha szakmai tanácsra van szükséged keress meg bátran egyeztessünk egy időpontot: m.me/magdibutor 

 

 tetszett_a_cikk.jpg

Szólj hozzá

tervezés bútor lakberendezés berendezés konyhabútor anyagok elrendezés #magdibutor